Tunnettuja saksankielisellä alueilla valmistettuja viinoja ovat:
- Himbergeist (vadelma)
- Kirschwasser (kirsikka)
- Slivovits (luumu)
Luumu-, kirsikka-, vadelma- ja omenaviinat sekä anisviinat ovat suosituimpia. Niiden käyttö on ominaista juuri Keski- ja Itä-Euroopan alueilla. Italialainen grappa ja ranskalainen marc valmistetaan tislaamalla rypäleiden puristejätteistä, ei siis valkoviinistä kuten konjakki ja armanjakki. Niille on ominaista pistävän kitkerä maku.
Hedelmäviinoja käytetään sekä ruokaryyppyinä että ruokailun jälkeen digestiiveinä tai sellaisenaan kahvin kera ja seurustelujuomina. Hedelmäviinojen anniskeluannos on 4 cl, ja ne tarjoillaan viilennettyinä snapsilasista, pienestä on-the-rocks -lasista tai jalallisesta lasista(grappa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti