Vodka
Viinaa on valmistettu Puolassa, venäjällä ja muissa Itä-Euroopan maissa 1100-1200-luvulta asti, aluksi lääkkeeksi. Siitä tuli vasta 1400 luvulla tuli suosittu juoma. Suomessa ensimmäinen viinatehdas aloitti toimintansa 1841-luvulla ja kieltolaine jälkeen valtio sai yksinoikeuden viinan valmistukseen.
Maustamattomat viinat ovat värittömiä ja melko neutraalin makuisia puhtaan alkoholin ja veden sekoituksia. Makuerto johtuvat lähinnä tislaustavoista ja sokeripitoisuudesta.
Valmistus:
Raaka-aineina käytetään lähinnä ohraa ja vehnää, jotka puhdistetaan ja rouhitaan. Tämän jälkeen rouhe liisteröidään veteen keittämällä. Mäskijäähdytetään ja siihen lisätään hiiva. Mäskin annetaan käydä kolme vuorokautta ja siitä tislataan 96-tilavuusprosenttista väkiviinaa. Väkiviina laimennetaan vedellä lopulliseen väkevyyteensä ja pullotetaan. (Kolonnitislaus)Viinoja anniskellaan kerrallaan 4 cl:n annoksina. Aterian aikana nautitaan viinoja erityisesti ruokaryyppyinä eli snapseina pienistä snapsilaseista.
- Valmistetaan ympäri maailmaa
- Pääsääntöisesti sokerittomia
- Säilytetään huoneenlämmössä
- Heti käyttövalmis, ei tarvitse varastointia
- Vodka t- 40% ja maustamaton viina mielletään samaksi tuotteeksi
Finlandia Vodka - Korkealuokkainen ja yksi maailman myydyimmistä kirkkaista viinoista
- tuotiin markkinoille v. 1970
- Timo Srapaneva on suunnitellut huurteisen näköisen lasipullon.
- vodka on ohrasta tehty, kuiva ja maultaan viljainen, pehmeä ja neutraali.
Koskenkorva Viina - Suomen eniten myydyin viina
- tuotiin markkinoille 1952
- Aluksi valmistettiin perunasta, mutta myöhemmin sitä alettiin valmistaa myös ohrasta
- alkoholipitoisuus(38 t-%) pienempi kuin vodkassa yleensä ja siinä on sokeria 3g/l, minkä vuoksi sen maku on pehmeämpi
Absolut Vodka - ruotsalainen absoluuttisen puhdas viina
- valmistetaan viinasta
- tuli markkinoille jo v. 1979
- saatavana maustettuna ja maustamattomana
Hei Sanna! Hyvin olet päässyt alkuun, mutta aika monta aihealuetta sinulla on vielä tekemättä / julkaisematta. Tsemppiä! Laura
VastaaPoista